5 ago 2011

BENEFICIS DE LA CAMAMIL.LA

La camamil.la (Santolina chamaecyparissus susbp. Magonica), avui és una espècie protegida per ser exclusiva de ses illes. Antigament hi havia es segadors de camamil.la que l’anaven a recollir amb un falçó i era transportada amb sac i es duia a assecar, l'època bona per agafar-la és un poc abans de sant Joan fins a la matinada del mateix dia, després ja perd virtuts
És una herba molt venerada en la medicina popular ja que té la qualitat de curar-ho quasi tot, entre les seves virtuts com a planta medicinal destaquen les propietats digestives, antiinflamatories, antiespasmòdiques i vermífugues. Ses flors tenen moltes propietats entre elles inflamacions dels ulls, mal de panxa, nervis, diarrees, cucs, ferides, etc.
En aplicació externa, s'utilitza com a remei per les inflamacions oculars i dentals.
L'oli essencial s'empra en aromaterapia, i la infusió de flors s'aplica al cabell per fer-lo tornar més daurat, en especial en fillets. També s'utilitza en armaris per combatre les polilles, mesclada amb tem i lavanda.
Segons la tradició menorquina es solem emprar en infusió en nombre senar o imparell 5,7 o 9 bolles per escudella d’aigua, ja que sinó pot produir retorçons.

1 comentario:

  1. No sabia que servia per tantes coses!!Jolins!!

    Molta sort i ventura!!!M'aniré passant..

    ResponderEliminar